Alt Text

Hoe fantastisch zou het zijn als jij het gedrag van je kind beter begrijpt?

Dat kan! Door te weten waar het gedrag vandaan komt en welke allerdiepste behoeften er onder liggen.

Ja, inderdaad. Doe mij zo'n handleiding!

Is dit herkenbaar voor jou?

 • Voel je je soms machteloos omdat je niet snapt waarom je kind zich zo gedraagt?

 • Wil je graag een betere band met je kind?

 • Vindt je het lastig in te schatten wat je kind nodig heeft en voel je je daar schuldig over?

 • Mopper je meer dan je zou willen? En wil je uit die negatieve spiraal komen

 • Lukt het je niet om vanuit je eigen gevoel op te voeden omdat je vanuit alle kanten advies krijgt en iedereen iets anders zegt? En wil je nu eindelijk eens weten waar je goed aan doet?

Zulke zorgen drukken vaak een behoorlijke stempel op hoe jij je als ouder voelt. Het maakt je verdrietig, misschien zelfs wanhopig dat jullie hier tegenaan lopen. En het liefst zou je willen dat het gezelliger en fijner in huis wordt. Want hoe gaat het verder als er geen oplossing komt? Wat zijn dan de gevolgen over 1 of 5 jaar? Als je maar eens wist hoe je daar stappen in kunt zetten…

Ieder kind is anders, dat klinkt heel logisch. (toch..?)

Maar als je op zoek bent naar antwoorden op vragen die je hebt rondom de opvoeding van je kind dan wordt daar (voor het gemak) geen rekening mee gehouden. Toch weten we dat niet alle adviezen toe te passen zijn op ieder kind. De persoonlijkheid van een kind wordt vaak compleet buiten beschouwing gelaten! Zoals ik het zie is het enorm belangrijk om juist dat als uitgangspunt te nemen in hoe je je kind opvoed.  

Door terug te blikken op de start in het leven (de zwangerschap, geboorte en de tijd ervoor én erna) krijg je veel inzichten in de behoeften die achter gedrag verscholen liggen, en de (onbewuste) overtuigingen en besluiten die genomen zijn tijdens deze periode. Dat heeft impact in hoe je kind nu in het leven staat!

Deze kennis en inzichten koppelen we aan kennis van ontwikkelingsfases, emoties bij kinderen en je opvoedingsstijl.

Ik gun het ieder kind om begrepen te worden door zijn ouders!

En het gaat me aan het hart om ouders te zien worstelen met de opvoeding van hun kind....

Image

Hoi, ik ben Kim Joosten

HBO pedagoog, gastouder en bovenal mama

IIk weet uit eigen ervaring dat het verder kijken dan enkel het gedrag dat je ziet zo verhelderend kan werken. Je focust dan niet (meer) op het ongewenste of lastige gedrag, maar richt je op hoe je kind zich voelt en hoe je het kan helpen. Door ‘verder’ te kijken kan ik handelen vanuit empathie en vaak ook rust. Dit helpt enorm in het begrijpen van een situatie, ik leerde het te bekijken vanuit mijn kind en zijn emoties en behoeftes. Als je dit dan doet vanuit de allereerste ervaringen dan brengt dit zoveel duidelijkheid. Iets waar ik voordat mijn zoontje Joah geboren werd niet eens bij stil stond… Om hier meer over te leren verdiepte ik mij na mijn HBO Pedagogiek opleiding o.a. in onvoorwaardelijk ouderschap, afgestemd opvoeden en leerde ik te werken met de methodes van je geboorte in kaart.

Ieder kind wil zich, gezien,

gehoord, geliefd en begrepen voelen!

Waarom is de start van mijn kindje zo belangrijk?

Vanaf de conceptie, de zwangerschap, de geboorte en de eerste jaren maakt een kindje een gigantische ontwikkeling door. Niet alleen lichamelijk maar ook de hersenen ontwikkelen zich in deze periode volop! Alles wat moeder ervaart en voelt komt óók bij het baby'tje terecht en kan invloed hebben op deze ontwikkeling. Ook de geboorte kan veel impact hebben. In deze periode kunnen er al onbewuste besluiten genomen worden en belemmerende overtuigingen ontstaan bij een kindje. Door hier op in te zoomen kun je vanuit een andere bril naar gedrag kijken. Als je kind begrepen wordt (doordat je als ouder het gedrag en de behoeften en eventuele pijn die er onder zit erkent), dan hoeft het zijn behoeften niet telkens te laten zien of voort te leven. Als je weet waar de oorsprong van gedrag ligt kun je er bewuster mee omgaan en je kind er rustiger in begeleiden om stappen te zetten om gedrag om te buigen. Door terug te blikken op de start van je kind kun je dit gedrag gaan (h)erkennen en de onderliggende behoeften en emoties beter gaan begrijpen. Soms kun je ze alsnog vervullen en/of patronen die een belemmering vormen doorbreken. Regelmatig dooft het gedrag uit doordat het kind zich eindelijk gehoord en gezien voelt. Naar je kind kijken vanuit de prenatale en perinatale psychologie levert je veel inzichten op die het gedrag verklaren.


Het gedrag is eigenlijk ontzettend logisch, als je begrijpt waar het vandaan komt!

Daarnaast hoeft het niet altijd opgelost te worden, begrepen worden kan voor je kind al een héél groot verschil maken.

Hoe zou het zijn als:
 • Je de handvaten hebt om je kind te begeleiden in de dingen die het lastig vind en nog kan leren?

 • Je zelf door een andere bril naar het gedrag van je kind kunt kijken?

 • Het opvoeden je gemakkelijker af gaat omdat je weet waar emoties en gedrag vandaan komen en wat je kindje nodig heeft?

 • Het gezelliger is in huis en jullie band verbetert?

 • Je kind beter naar je luistert?

 • Je je zelfverzekerder voelt over hoe je je kind begeleid en opvoed?

Dit is wat een 'je kind beter begrijpen traject' jou oplevert:

Na een ‘je kind beter begrijpen traject’ heb jij een andere bril in je rugzak zitten die je helpt om op een andere manier naar gedrag en emoties te kijken. Je weet waar het gedrag van je kind vandaan komt, begrijpt het beter en hebt ook inzicht in wat je kind (van jou én de mensen om jullie heen) nodig heeft. Je kunt het veel beter begeleiden bij de uitdagingen waar het tegenaan loopt. Dit geldt uiteraard niet alleen voor situaties waar jullie nu tegenaan lopen , de inzichten en handvaten die het traject je opleveren neem je mee tijdens het opgroeien van je kind, waardoor jullie er samen nog jaren profijt van hebben. Het resultaat hiervan is dat je kind lekkerder in zijn vel zit én jij je zelfverzekerder voelt als opvoeder. Er is ruimte voor meer verbinding met je kind wat jullie band zal versterken. Het gevolg hiervan is weer dat het opvoeden je gemakkelijker afgaat, je er meer plezier uit haalt en het minder zwaar voelt.

Als kers op de taart krijg je zicht op de kwaliteiten van je kind doordat we hier heel bewust naar gaan kijken. Dit is ontzettend krachtig om je bewust van te zijn, en om in te zetten in de omgang met je kind!

Ervaringen van andere ouders...

Wil je een 'je kind beter begrijpen traject' met mij aangaan?

Een eerste gesprek vormt de basis voor het verklaren van gedrag. We zoomen samen uitgebreid in op de zwangerschap, de periode ervoor, de geboorte en het eerste jaar. Nadat het verhaal helder koppelen we hier de passende geboortepatronen met bijbehorende gedragskenmerken aan. Gedrag is ontzettend logisch, als je weet waar het vandaan komt! 

Nadat je de inzichten verkregen hebt en je bewust bent van wat je kindje heeft meegemaakt en meegekregen gaan we nóg verder kijken.

Tijdens een tweede gesprek zoomen we dieper in op de (onvervulde, en vaak ook onbewuste) behoeften van je kind. En hoe je hierin op dit moment én in de toekomst tegemoet kan komen.

Na afloop stel ik een verslag op. Het is mogelijk om de koppeling tussen de start van je kind en de huidige opvoedsituaties tijdens de gesprekken te maken of hier juist nadat jullie het verslag ontvangen hebben een afspraak voor te plannen.

je kind beter begrijpen traject

€ 279
 • uitgebreide vragenlijst ter voorbereiding
 • circa 2 uur durend inzichtgesprek
 • circa 2 uur durend verdiepingsgesprek
 • uitgebreid verslag, incl. achtergrondinformatie en praktische tips
 • adviesgesprek van 60 minuten
 • nazorg
je baby beter begrijpen traject + loslaatsessie
€ 279
 • uitgebreide vragenlijst ter voorbereiding
 • circa 2 uur durend inzichtgesprek
 • circa 2 uur durend verdiepingsgesprek
 • uitgebreid verslag, incl. achtergrondinformatie en praktische tips
 • adviesgesprek van 60 minuten
 • energetische loslaatsessie van circa 90 minuten (voor je kindje of jezelf)
 • nazorg

Wil jij de emoties en het gedrag van je kind (nog) beter gaan begrijpen?

Plan dan hierboven meteen een afspraak in in mijn agenda, of neem contact met me op om een afspraak te plannen!


veel gestelde vragen over een
'je kind beter begrijpen traject'

De gesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte, in Beringe (Limburg). In overleg kan ik ervoor bij je thuis komen of wijken we uit naar beeldbellen.

Heb je twijfels of vragen voor me?

Deel ze dan met me, ik denk graag met je mee!