Alt Text

Heb je vragen over de ontwikkeling, het gedrag of de emoties van je kind? Of wil je je verdiepen in hoe je je kind kunt ondersteunen tijdens het opgroeien?

Daar kan ik je bij helpen!

Ja, daar ben ik naar op zoek!

Is dit herkenbaar voor jou?

Als ouder kun je je ontzettend onzeker voelen. ‘Doe ik het wel goed?’, ‘Ik krijg van alle kanten adviezen die niet goed voelen voor mij, maar hoe dan wel?’  ‘Waarom luistert mijn kind niet naar me?’ zijn vragen die ik vaak van ouders terug hoor. Soms is het fijn om daar met een professional over te sparren!

Met kleine of grote zorgen of vragen over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van je kind kun je (heel laagdrempelig) bij mij terecht. We gaan samen op zoek naar wat helpend is om het thuis weer lekker te laten lopen. Je gaat de deur uit met praktische tips en adviezen waar je direct mee aan de slag kunt.

Image
Een aantal onderwerpen
waarmee ik je kan helpen zijn:
Jij kent je kind het allerbeste. Toch kun je ergens tegenaan lopen in de opvoeding of vragen over hebben.

Het beste advies ontstaat wanneer ik mijn advies kan koppelen aan jouw verhaal!


Image

Hoi, ik ben Kim Joosten

HBO pedagoog, gastouder en bovenal mama

In eerste instantie heb ik na mijn afstuderen een paar jaar ambulante begeleiding en opvoedingsondersteuning geboden aan gezinnen. Na de geboorte van onze zoon Joah voelde ik dat dit niet meer bij mij paste en ben ik mijn eigen gastouderopvang gestart. Door het moederschap en intensief werken met jonge kinderen veranderde mijn visie op hoe ik graag met kinderen om wilde gaan. Ik ben me gaan verdiepen in onvoorwaardelijk ouderschap, natuurlijk en afgestemd opvoeden en verdiepte me in de methode ‘How2talk2kids’. Tijdens (en na) de zwangerschap van onze dochter Dani ook in de methodes van ‘je geboorte in kaart’.

Door meer oog te hebben voor de belevingswereld, de ontwikkelingsfase, emoties en behoeftes van een kind kijk ik inmiddels anders naar gedrag. Je focust dan niet (meer) op het ongewenste of lastige gedrag, maar richt je op hoe je kind zich voelt en hoe je het kan helpen. Door ‘verder’ te kijken kan ik handelen vanuit empathie en vaak ook rust. Dit helpt enorm in het begrijpen van een situatie, ik leerde het te bekijken vanuit het kind en zijn emoties en behoeftes. Deze verbindende kijk wil ik, gecombineerd met mijn kennis, graag met anderen delen!

Hoe werkt dat dan?

Tijdens een gesprek bespreken we je vraag of zorg. Of hetgeen waar je tegenaan loopt in de opvoeding van je kind. Je ontvangt inzichten, praktische tips en adviezen om hiermee om te gaan. Met deze tools kun jij voor een positieve verandering zorgen, meer rust ervaren en daarnaast meer in verbinding komen (of blijven) met je kind.

Soms is één gesprek al voldoende om mee aan de slag te gaan en verder te komen. In andere situaties is het fijner om meerdere gesprekken te plannen om op je vragen of onderwerp in te gaan. Ook is het mogelijk om tussentijds ruimte in te plannen om adviezen toe te passen of vaardigheden te oefenen. We zullen samen bespreken hoe ik dit inschat en waar jou/jullie behoefte ligt.

Ervaringen van andere ouders...

Wil je een afspraak maken voor een adviesgesprek?

In een consult hebben we de mogelijkheid om in te gaan op de situatie of het gedrag van je kind waar je tegenaan loopt. Je ontvangt tips en adviezen (rekening houdend met de behoeften, gevoelens en de ontwikkeling van je kind) die je meteen toe kunt passen. 

adviesgesprek
€ 49
  • Het gesprek duurt 60 minuten.
3 adviesgesprekken (60 min.)
€ 129
  • Deze strippenkaart is 6 maanden geldig.

Heb jij vragen over de opvoeding van je baby, dreumes, peuter of kleuter??

Plan dan hierboven meteen een afspraak in in mijn agenda, of neem contact met me op om een afspraak te plannen!


veel gestelde vragen over een
adviesgesprek

Een adviesgesprek kan zowel in mijn praktijkruimte (in Beringe) plaatsvinden als via beeldbellen. In overleg kan ik ervoor bij je thuis komen.

Heb je vragen voor me?

Neem dan gerust contact met me op!