De wetenschap achter hechting en binding bij baby's en jonge kinderen.

Over hechting en huilen en waarom het zo belangrijk is.

Steeds opnieuw zoekt een baby naar de bevestiging dat hij veilig is en dat er voor hem gezorgd zal worden.

Hoe je je kind kunt helpen ontspannen tijdens de sinterklaastijd.

Momenten om te ontspannen zijn super belangrijk. Zeker in een periode dat er veel indrukken binnen komen en te verwerken zijn. Het zorgt ervoor dat je spreekwoordelijke emmertje wat leger wordt, en dus minder snel overloopt.

Bij de meeste kinderen kun je aan het gedrag merken dat de spanning in hun lijfje oploopt. Ze zijn bijvoorbeeld onrustiger, sneller emotioneel, gefrustreerd of opstandig.

Wat is hechting? En welke hechtingsstijlen zijn er?

Hechting en hechtingsstijlen, het zijn termen waar vaker over gesproken wordt, maar aan de andere kant ook nog veel onbekend over is. In dit blog leg ik uit wat het is en welke soorten hechting er zijn.

Hoe de 3 R-en ervoor zorgden dat onze middag toch nog gezellig werd.

Als we het hebben over de drie R-en waar denk je dan aan?

Dan denk je waarschijnlijk aan rust-reinheid-regelmaat. Hoewel kinderen hier vaak goed op gedijen wil ik het graag hebben over drie andere R-en.

Wat is een geboortetrauma? En welke gevolgen kan dit hebben voor het gedrag van een kind.

Het woord zegt het eigenlijk al… een trauma dat opgelopen wordt tijdens de geboorte. (In het engels is de term overigens wat verwarrend omdat ‘birth trauma’ daar voor zowel het geboren worden als voor het bevallen gebruikt wordt. In het Nederlands spreken we over een geboortetrauma bij een kind(je) en een bevallingstrauma bij een moeder.) Een geboortetrauma voor een kind hoeft niet te betekenen dat de moeder haar bevalling ook als traumatisch ervaren heeft. 

Je voorbereiden op de bevalling door je eigen geboorte te verwerken.

Als je voor de eerste keer zwanger bent, het einde van je zwangerschap nadert en je naar een bevalling toe leeft dan denk je wellicht dat alles nieuw voor je is. Maar is dat wel zo..?